2731029184 6937180721 pantazoshlias@yahoo.gr Άγιος Ιωάννης, Σπάρτη 23100
 
 

Ελαιοτριβείο - Ψυχρή Έκθλιψη - Ελαιουργία - Εμπόριο | Σπάρτη

 
 
 
  Το ελαιοτριβείο ΠΑΝΤΑΖΟΣ ΗΛΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με ρίζες που χάνονται στον χρόνο, πριν ακόμη από το 1900, παράγοντας με μεράκι και σεβασμό τη κάθε σταγόνα του πολύτιμου ελαιολάδου, του χρυσού υγρού της γης μας!  
     
  Με έδρα στον Άγιο Γιάννη της Σπάρτης στη Λακωνία, στην καρδιά της γης που γέννησε το ελαιόλαδο, συνεχίζουμε εδώ και πάνω από έναν αιώνα, με σεβασμό στην παράδοση και αγάπη για τη γη, τη τέχνη της παραγωγής αγνού παρθένου ελαιολάδου.  
     
 
περισσότερα
 
 
   
 
     
  ΑΞΙΑ
Το λιοτρίβι μας παραμένει πιστό στις αξίες του και αφοσιωμένο στο στόχο του, που είναι η ανάδειξη του τόπου μας μέσω της παραγωγής ελαιολάδου υψηλής αξίας!
 
     
 
     
   
 
     
  ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Δίνουμε μεγάλη προσοχή στη διαχείριση των παραλαβών, στη συντήρηση και στον έλεγχο του εξοπλισμού παραγωγής καθώς και στην τελική επεξεργασία του καρπού!
 
     
 
     
   
 
     
  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
Συνδυάζουμε την παράδοση με την καινοτομία, παράγωντας προϊόν που συνδυάζει τη διαχρονική αξία του ελαιολάδου με την αξεπέραστη ποιότητα και καθαρότητα!
 
     
 
     
 
 
 
     
     
  ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Με κύριο γνώμονα την ποιότητα σε κάθε στάδιο, επενδύουμε σε σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και πρωτοποριακά μηχανήματα.

Προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες γύρω από την παραγωγή, αγορά, αποθήκευση και χονδρική εμπορία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.


περισσότερα
 
 
 
 
ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ
  στη Διατήρηση της παράδοσης
  στην Αδιάκοπη αναζήτηση ποιότητας
  στη Στήριξη της αξίας του λαδιού
  στο Σεβασμό στο περιβάλλον
  στην Ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης
 
 
 
 
 
     
  ΠΕΡΙ ΨΥΧΡΗΣ ΕΚΘΛΙΨΗΣ

Η ψυχρή έκθλιψη (ή cold extraction / cold pressing) είναι μια φυσική μέθοδος παραγωγής ελαιολάδου, όπου μέσω της ήπιας πίεσης του καρπού, διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά, τα αρώματα και τη γεύση του ελαιοκάρπου.

Είναι η επεξεργασία του ελαιοκάρπου σε χαμηλές θερμοκρασίες, συνήθως κάτω από τους 27°C, κατά τη διαδικασία της άλεσης και φυγοκέντρισης.

Αυτό σημαίνει ότι ο χυμός της ελιάς (το ελαιόλαδο) εξάγεται χωρίς υπερθέρμανση ή χρήση χημικών ουσιών, μόνο με μηχανικά μέσα.
 
     
     
 
ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ
Με πιο απλά λόγια, πρόκειται για ήπια πίεση του καρπού ώστε να βγει το λάδι του, διατηρώντας:
τις πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά),
τη βιταμίνη Ε και άλλα θρεπτικά συστατικά,
τα φυσικά αρώματα του φρεσκοκομμένου ελαιοκάρπου,
τη χαμηλή οξύτητα του τελικού προϊόντος.
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η θερμότητα μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του λαδιού που εξάγεται, αλλά μειώνει σημαντικά την ποιότητα.
Στην ψυχρή έκθλιψη, προτιμάται λιγότερη απόδοση αλλά πολύ ανώτερη ποιότητα, γιατί:

το ελαιόλαδο δεν οξειδώνεται
δεν αλλοιώνονται τα αρώματα
διατηρείται η φυσική του ισορροπία σε γεύση και άρωμα
 
 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ένδειξη «ψυχρής έκθλιψης» επιτρέπεται μόνο αν η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της εξαγωγής δεν ξεπερνά τους 27°C και η παραγωγή γίνεται αποκλειστικά με μηχανικά μέσα.
 
 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Ένα ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης:
έχει ανώτερη γεύση και φρουτώδες άρωμα
είναι πιο υγιεινό, λόγω διατήρησης των αντιοξειδωτικών
έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
συνήθως κατατάσσεται στην ανώτερη κατηγορία ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 
 
     
 
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


με μήνυμα ή στα κάτωθι τηλέφωνα
για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας!

2731029184 - 6937180721